Planning Poker KaartenBezig met laden...
Planning Poker Kaarten - 12 personen
Planning Poker Kaarten - 12 personen
€ 9,95 *
Prijs per setPlannen: Bij Scrum worden er iedere sprint weer backlog items ingeschat. Het realiseren van het ene item kan tenslotte veel meer tijd kosten dan het andere item. Dit is belangrijk om te weten voor de Product Owner en het team. Speciaal hiervoor zijn de planning poker kaarten in het leven geroepen. Het is een ondersteunend onderdeel bij het plannen en biedt alle ruimte om met elkaar kennis te delen over wat er precies gedaan moet worden en hoeveel werk dat is.

Wil jij jouw team optimaal inzetten en effectief gebruik maken van de talenten van jouw medewerkers? Koop dan nu de planning poker kaarten bij Scrumartikelen.
 

Wat zijn planning poker kaarten?

Scrum poker kaarten ondersteunen bij een doelgerichte planning. De set bestaat uit een vier reeksen kaarten met de volgende getallen: 0, 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40 en 100. Dit komt nogal cryptisch over, maar het effect is wel degelijk werkzaam. Het werkt namelijk als volgt: de getallen op de kaarten symboliseren de hoeveelheid werk die nodig is om dat item te realiseren in punten. Wat maakt dit zo effectief? De planning poker kaarten bepalen de hoeveelheid werk ten opzichte van andere backlog items. Op die manier kan de Product Owner de Backlog items met elkaar vergelijken op basis van toegevoegde waarde en de hoeveelheid werk om het te realiseren. Daarnaast zorgt het planning poker spel ervoor dat alle teamleden precies te weten komen wat er precies onder het item valt en hoe ze dat het beste kunnen realiseren. Deze kennisdeling is net zo belangrijk als het resultaat van de inschatting zelf.
 

Meer plezier in het team door scrum poker cards

De  scrum poker cards zorgen ervoor dat de werkzaamheden met meer plezier worden uitgevoerd. Waarom? Omdat de werkzaamheden vooraf al uitgebreide met het hele team besproken zijn. Zo hebben ze al doorgesproken wat de beste manier is om het resultaat te behalen en hoeven ze later alleen die taken nog maar uit te voeren.

Deze scrum poker kaarten zijn tevens handig bij het ondersteunen van de kanban methode en scrum methode op een magnethisch whiteboard

 

Hoe ga je om met scrum poker kaarten?

Planning poker kaarten werken erg eenvoudig. Iedereen krijgt een aantal kaarten uit de set. Ieder teamlid vraagt zichzelf af hoeveel werk een bepaald item is in vergelijking tot eerder gepokerde items. Vervolgens leggen ze de kaart gesloten op tafel. Zodra iedereen gekozen heeft leggen ze de kaarten open. De teamleden die het laagste en hoogste cijfer hebben gekozen lichten hun keuze toe aan de andere teamleden. Hierbij komen hele waardevolle kennis, ervaringen en meningen naar boven die bij andere teamleden misschien nog niet bekend was. Na het uitspreken van de verschillende meningen en kennis doen de teamleden een tweede ronde. Net zolang tot de gekozen kaarten zo dicht bij elkaar liggen dat een gezamenlijke waarde gekozen kan worden. De gekozen waarde is vanaf dat moment de inschatting van het backlog item.
 

Scrum poker kaarten kopen bij Scrumartikelen

Wil jij meer uit de planning halen en effectief aan de slag met een scrum planning? Met scrum poker kaarten profiteer je optimaal van jouw team en laat je hen een actieve rol spelen in het proces. Doordat zij zelf ook een stem hebben in de planning, hebben zij het gevoel gehoord te worden. Doelgericht plannen doe je met de scrum poker cards. Bestel vandaag jouw set (of meerdere sets) kaarten en begin morgen al met een optimale planning. Heb je vragen over de scrum poker kaarten of hoe Scrum in zijn werk gaat? Neem gerust even contact met ons op. Onze specialisten vertellen je alles over onze mogelijkheden.  

Bekijk ook onze:


Laatst bekeken producten

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Mail naar info@scrumartikelen.nl en we nemen direct contact met je op!