Planning Poker Kaarten

 


Bezig met laden...
Planning Poker Kaarten - 12 personen
Planning Poker Kaarten - 12 personen
€ 9,95 *
Prijs per stukPlannen: iedere maand of sprint moet er weer een planning gemaakt worden. Dit is soms best even puzzelen. Er is beperkte tijd, maar alle klussen schreeuwen om aandacht. Er moet dus efficiënt met de tijd omgegaan worden. Speciaal hiervoor zijn de planning poker kaarten in het leven geroepen. Het is een ondersteunend onderdeel bij het plannen en biedt alle ruimte om de beschikbare uren optimaal in te zetten.

Wil jij jouw team optimaal inzetten en effectief gebruik maken van de talenten van jouw medewerkers? Koop dan nu de planning poker kaarten bij Scrumartikelen.
 

Wat zijn planning poker kaarten?

Scrum poker kaarten ondersteunen bij een doelgerichte planning. De set bestaat uit een vier reeksen kaarten met de volgende getallen: 0, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40 en 100. Dit komt nogal cryptisch over, maar het effect is wel degelijk werkzaam. Het werkt namelijk als volgt: de getallen op de kaarten symboliseren de hoeveelheid inspanning die iemand nodig heeft om een bepaalde activiteit of klus te realiseren. Wat maakt dit dan zo effectief? De planning poker kaarten bepalen de mate waarin iemand met een project aan de slag kan. Stel een activiteit kost voor de ene medewerker ‘100’ als inspanning en voor de ander ‘20’, is het niet logisch om een klus bij de ‘100’ neer te leggen. Het kost deze medewerker veel meer tijd dan eigenlijk nodig is. Zo kan de andere medewerker ingezet worden bij een activiteit waar zijn talent wel degelijk ligt.
 

Meer plezier in het team door scrum poker cards

De  scrum poker cards zorgen ervoor dat de werkzaamheden met meer plezier worden uitgevoerd. Waarom? De taak wordt ingedeeld bij de medewerker die er zo min mogelijk tijd aan kwijt is. Meestal is dit ook het teamlid die hier goed in is en gepassioneerd is bij deze activiteit. Zo hoeft een medewerker niet uren te tobben over een klus waar hij zelf geen effort uithaalt. Dit maakt de tijd dus niet alleen efficiënt, maar zorgt ook voor meer plezier in de werkzaamheden. De vuistregel geldt: iets waar je veel tijd en moeite aan kwijt bent, ligt je meestal niet goed. Om de taken naar alle tevredenheid te verdelen, houd je het personeel ook geboeid bij de taken. Twee vliegen in één klap dus.

Deze scrum poker kaarten zijn tevens handig bij het ondersteunen van de kanban methode en scrum methode op een magnethisch whiteboard

 

Hoe ga je om met scrum poker kaarten?

Planning poker kaarten werken erg eenvoudig. Iedereen krijgt een aantal kaarten uit de set. Ieder teamlid vraagt zichzelf af hoeveel tijd hij of zij kwijt is aan een bepaalde taak. Vervolgens leggen ze de kaart gesloten op tafel. Degene met de laagste score kan het best ingedeeld worden in de planning. Hierdoor is deze haalbaar en kan er zoveel mogelijk efficiëntie behaald worden. Dit zorgt voor een effectieve scrum planning, waardoor ook flexibel op veranderingen ingespeeld kan worden. Zo kunnen teamleden werkzaamheden van elkaar overnemen of eenvoudig inspelen op actuele ontwikkelingen in de planning.
 

Scrum poker kaarten kopen bij Scrumartikelen

Wil jij meer uit de planning halen en effectief aan de slag met een scrum planning? Met scrum poker kaarten profiteer je optimaal van jouw team en laat je hen een actieve rol spelen in het proces. Doordat zij zelf ook een stem hebben in de planning, hebben zij het gevoel gehoord te worden. Doelgericht plannen doe je met de scrum poker cards. Bestel vandaag jouw set (of meerdere sets) kaarten en begin morgen al met een optimale planning. Heb je vragen over de scrum poker kaarten of hoe Scrum in zijn werk gaat? Neem gerust even contact met ons op. Onze specialisten vertellen je alles over onze mogelijkheden.  

Bekijk ook onze:


Laatst bekeken producten

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Mail naar info@scrumartikelen.nl en we nemen direct contact met je op!