Scrum Boeken top 5 Scrum boeken top 5

Scrumartikelen.nl zet de Scrum boeken top 5 voor je op een rij. Dit zijn de meest populaire boeken gericht op Scrum die elke Agile professional gelezen moet hebben. Kortom: 5 must reads!



1. De kracht van scrum

Auteurs: Rini van Solingen en Eelco Rustenburg
Nederlandstalig
160 pagina’s
Augustus 2016

Dit Nederlandstalige boek is een easy-to-read en laagdrempelige introductie in Scrum. Doordat het boek geschreven is in de roman vorm is het makkelijk te lezen. Het verhaal omvat een praktijkvoorbeeld van de toepassing van Scrum waarbij alle elementen van Agile Scrum in een helicopterview aan bod komen zoals sprint, het scrumbord, planning poker, retrospectives en de Scrum stand-up. Zwaartepunt van het boek ligt op de achterliggende redenen waarom je Scrum zou willen toepassen en welke voordelen dat in de praktijk heeft ten opzichte van andere werkwijzen zoals de watervalmethode.

Voor wie is het interessant om te lezen?
Personen die nog geen ervaring hebben met Scrum en graag willen begrijpen wat Scrum is, waarom je het zou willen toepassen en wat het in grote lijnen inhoudt.
 
2. Scrum from the trenches; How we do Scrum

Auteur: Henrik KnibergTaal: Engels
140 pagina’s
Oktober 2007
 
De veelzeggende subtitel ‘How we do Scrum’  is een doeltreffende omschrijving van het boek. In dit boek wordt namelijk in detail beschreven hoe Scrum in een Zweeds bedrijf wordt toegepast. Je wordt meegenomen in overwegingen, experimenten en ervaringen die door het bedrijf zijn opgedaan in het kader van team groottes, verschillende sprint lengtes, verschillende manieren van het definiëren van ‘done’, verschillende vormen van de retrospective, de invulling van het scrumbord  etc.  Het boek is dus erg interessant als je graag in detail wilt lezen hoe je Scrum op dagelijkse basis kunt toepassen binnen jouw organisatie of team.

Voor wie is het interessant te lezen?
Personen die op het punt staan om te beginnen met Scrum of net zijn begonnen en gedetailleerde handvatten willen lezen over hoe ze dat kunnen aanpakken. 

3. Scrum; Tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd 

Auteur: Jeff Sutherland
Nederlandstaling, ook beschikbaar in het engels
December 2014
Dit boek mag  in geen enkele kast van een Agile Scrum professional ontbreken al is het alleen al omdat het door de grondlegger van Scrum zelf is geschreven: Jeff Sutherland.  Hij beschrijft welke problemen hij bij IT afdelingen van bedrijven en overheidsinstellingen tegen kwam en hoe hij tot de ontwikkeling van Scrum is gekomen door deze in verschillende fases en situaties uit te proberen en te verbeteren.  In het boek komen daarom duidelijk de redenen naar voren waarom je aan de hand van Scrum in plaats van de Waterval-methode zou moeten werken en wat de praktische uitvoering daarvan inhoudt.

Voor wie is het interessant te lezen?
Zowel Professionals die nog geen ervaring hebben met Scrum als personen die al enige tijd met Agile in de vorm van Scrum werken
 
4.Scrum in actie

Auteurs: Gidion Peters, Martin Bruggink, Maarten bruns, Willy Wijnands
Taal: Nederlands
192 Pagina’s
Juni 2015

Het boek ‘Scrum in actie’ legt uit hoe Scrum werkt en kan worden toegepast in werkgebieden buiten de IT. Het bevat aansprekende voorbeelden en praktijkcases uit werkgebieden zoals communicatie, marketing en productontwikkeling. Het boek is een handleiding voor business teams om nog effectiever met elkaar samen te werken met Scrum als middel.

Voor wie is het interessant om te lezen?
Personen die niet binnen de IT werkzaam zijn en graag willen weten of en zo ja hoe ze Scrum kunnen toepassen in hun werkgebied.

5. Scrum voor managers

Auteur: Rob van Lanen
Nederlandstalig
160 pagina’s
November 2013

Dit boek is, zoals de titel al aangeeft, specifiek gericht op leidinggevenden binnen een (toekomstige) Agile omgeving. Het beschrijft zowel de basis van Scrum als de verdieping waar je specifiek als manager binnen een Scrum omgeving naar op zoek bent. Zo bespreekt het onder andere wat je als leidinggevenden moet doen en vooral moet laten om Scrum teams succesvol te laten zijn.

Voor wie is het interessant om te lezen?
Managers/leidinggevenden die in een (toekomstige) Agile omgeving werkzaam zijn en geïnteresseerd zijn in hoe ze Scrum teams vanuit hun rol als manager het beste kunnen ondersteunen. 
 
      04-06-2017 16:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief




Aanmelden

Over Ons



Scrumartikelen.nl is een handelsnaam van 2DOBOARD B.V.
Email: info@scrumartikelen.nl
Kvk nummer: 73444650
BTW nummer: NL859537729B01
IBAN nummer: NL68RABO0184310083
Postadres: Strauslaan 9, 3055CT ROTTERDAM

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren.